Sokféleképpen számlázhatunk, a számlatömböt átugornám, az asztali számlázóprogramok és az online számlázók közti különbségekkel viszont érdemes foglalkozni.

Hogyan kezdtük az online számlázást?

Tavaly mi megvettünk egy asztali számlázóprogramot, feltelepítettük és (az alapcsomagban) egyetlen gépen kiválóan tudtunk számlázni. Év vége felé azonban elkezdtünk nyitni az automatikus számlakibocsájtás felé, bár nekünk nem kell havi többezer számlát kiállítanunk, egyrészt a kényelem, másrészt a kíváncsiság miatt belevágtunk az online számlázóprogramok tesztelésébe. Esetünkben a Billingo-t teszteltük, majd használtuk élesben, a NAV bejelentéshez tökéletes segédletet adtak, kb. 5 perc alatt hivatalosan használhatóvá tudtuk tenni. Ráadásul teljesen ingyen használhatjuk élesben a Billingo-t, e cikk írásakor havi 20db számlát állíthatunk ki összesen havi bruttó 250 000.- Ft bevételig.

Melyik mennyibe kerül?

Az asztali program, melyet mi használtunk megközelítőleg 10 000.- Ft volt (a legolcsóbbak közül való), és évente 3-5 000.- Ft lett volna a frissítés, terméktámogatás. Ezzel szemben a Billingo évente 10 000.- Ft minden funkcióval, követik a NAV követelményeit, folyamatosan fejlesztenek ők is. Elsőre feltűnik, hogy a második évtől legalább a kétszeresébe kerül az online számlázás, de a részletezem, mivel kapunk többet, ha online számlázunk.

Honlapkészítés online számlázás

[tagline_box backgroundcolor="#f1f1f1" shadow="no" shadowopacity="0.1" border="1px" bordercolor="" highlightposition="left" content_alignment="left" link="https://webujitas.hu/ugyfelszerzes/adwords-kampany/" linktarget="_self" modal="" button_size="xlarge" button_shape="square" button_type="flat" buttoncolor="" button="ÉRDEKEL!" title="Va honlapod, de nincs forgalma?" description="Google AdWords kampányokkal akár már holnaptól megnöveljük bevételed!" margin_top="" margin_bottom="" animation_type="slide" animation_direction="left" animation_speed="0.8" animation_offset="top-into-view" class="" id=""][/tagline_box]

Miért jobb a Billingo?

Nincs egy számítógéphez kötve, így akárhonnan akármilyen számítógépen használhatjuk, bárhol a világon, legutóbb én az ágyban fekve a mobiltelefonomon készítettem és küldtem el egy elfelejtett számlát 2 perc alatt.

Nem csak számlát, díjbekérőt is létrehozhatunk, és egy kattintással kiküldhetjük. Az asztali számlaprogrammal szemben nem kell exportálnunk PDF formátumban, majd egy lelvelezőprogrammal külön kiküldenünk az elkészült számlát.

A Billingo-ban a kiadásainkat is kezelhetjük plusz költség nélkül, míg az asztali programunknál ahhoz nagyobb csomagra kellet volna váltanunk.

Az online rendszeren remek grafikonos kimutatást kapunk a bevételeink, be nem fizetett számlák és kiadások alakulásáról, ami az aktuális pénzügyi helyzetünkről és annak várható alakulásáról ad átlátható, vizuális képet.

Az online számlázóval beállíthatunk ismétlődő automatikus számlakiküldést is, például havidíjas szolgáltatásunkról.

És végül a legnagyobb előny: a Billingo összekapcsolható más külső webes alkalmazásokkal, legyen az webshop, vagy akár e-mail marketing rendszer, és persze erre sem kell pluszban fizetnünk. Ha van webshopod, és nem automatikusan küldi a számlát, tudod mennyi munka mindet egyesével elkészíteni és kiküldeni, és mennyi idő megy el vele naponta… Ennek vége!

[tagline_box backgroundcolor="#f1f1f1" shadow="no" shadowopacity="0.1" border="1px" bordercolor="" highlightposition="right" content_alignment="right" link="https://webujitas.hu/honlapkeszites/honlapkeszites-arak" linktarget="_self" modal="" button_size="xlarge" button_shape="square" button_type="flat" buttoncolor="" button="ÉRDEKEL!" title="Szeretnél Te is több bevételt egy profi weboldallal?" description="Mi kevés kérdéssel, rejtett költségek nélkül fogjuk elkészíteni új honlapodat!" margin_top="" margin_bottom="" animation_type="slide" animation_direction="right" animation_speed="0.8" animation_offset="top-into-view" class="" id=""][/tagline_box]

Mi nagyon szeretjük!

Rengeteg időt takarítunk meg azzal magunknak és Ügyfeleinknek, hogy online számlázót használunk, persze online bankkártyás rendszerrel is ki szoktuk egészíteni, így aztán sem adatokat bepötyögni, sem e-maileket küldeni nem kell egy-egy vásárlás után, minden megy magától!
Átutalásos fizetési mód esetén e-mail marketing rendszerrel összekapcsolva pedig fizetési emlékeztető e-mailek automatikus kiküldését is meg tudjuk valósítani!